The 1:1 Diet consulent worden in België
The 1:1 Diet consulent worden in België
‘Als ik wil dat dit gaat werken, dan moet ik er voor de volle 100% voor gaan’

Sandra Puttenaar

Ervaringsverhaal Het 1 op 1 Dieet consulent Sandra Puttenaar

Ervaringsverhaal Het 1 op 1 Dieet consulent Sandra Puttenaar

Consulent Sandra heeft haar vaste baan opgezegd om haar eerste praktijk te openen.

Sandra was al jaren bezig met een zoektocht naar wat ze precies wilde. Toen eenmaal haar droomplaats voor een praktijk vrij kwam, wist ze het! Ze nam ontslag bij haar vaste baan om te beginnen als consulent voor The 1:1 Diet in Wormerveer. Een spannende stap, maar ze heeft hier geen moment spijt van gehad.

“Als jij nog twijfelt over het consulentschap, ga er dan voor en geloof in jezelf! Verandering van koers kan soms prachtig vaarwater opleveren”

Je bent kortgeleden begonnen als consulent. Wat maakte voor jou dat je die stap hebt gezet?

“Het was een hele zoektocht. Ik ben twee jaar bezig geweest met bedenken wat ik nou wilde. Ik zat in het HR-vak in de commerciële wereld en na 15 jaar merkte ik dat het tijd werd voor iets nieuws. Ik heb toen veel gesprekken gehad bij bedrijven en ik dacht: misschien moet ik HR werk gaan doen in de sociaal maatschappelijke sector, maar bedacht toen ook dat ik dan weer tegen hetzelfde aan zou lopen.

Hoe kijk je zelf terug op het dieet?

“Het is voor mij echt de verandering van mijn leven geweest. Het heeft me een totaal anders mens gemaakt en sterker nog: ik heb er uiteindelijk mijn werk van kunnen maken.”

“Ik zeg altijd: ik ben mijn kind in kilo’s kwijtgeraakt. Dus het heeft me qua uiterlijk veel veranderd, maar ik ben er ook mentaal veel sterker uitgekomen. Voordat ik begon aan het dieet was ik al ongeveer een jaar bezig met de zoektocht naar mezelf. Ik ben toen met een loopbaancoach aan de slag gegaan om te kijken wat bij mij paste en waar ik voor sta. Ik bleef zo lang in dat cirkeltje hangen. Ik was op zoek naar een andere baan, dus veel aan het solliciteren. Dat vraagt veel van je en ik vraag me vaak af of ik dat ook allemaal had gekund als die extra kilo’s er nog aan zouden hebben gezeten. Door The 1:1 Diet ben ik een ander mens geworden. Ik kan dingen nu veel beter aan.”

Je hebt je baan opgezegd om te starten als The 1:1 Diet consulent. Dat is een spannende stap.

“Dat was heel spannend. Aan het begin dacht ik ook: moet ik dat nou wel doen? Met een parttimebaan ernaast heb je nog een beetje zekerheid. Ik wilde het wel heel graag en na een gesprek met mijn regiomanager was ik overtuigd dat dat wederzijds was.

Ik had zoiets van: als ik wil dat dit gaat werken, als ik wil dat het een succes wordt, dan moet ik er voor de volle 100% voor gaan. Dus ik deed het, ik ging ervoor.

Ik heb mijn vaste baan niet opgezegd om ‘zomaar iets’ te doen, ik ga voor goud!”

Wat vind je het mooiste aan het consulentschap?

“Wat ik het mooiste vind is de dankbaarheid die je terugkrijgt van je cliënten. Ze zijn blij dat ze begeleid worden, maar zij zijn natuurlijk degenen die het doen. Dus ik vertel hen ook altijd dat ze blij moeten zijn met zichzelf.”

“Wat ik ook mooi vind is dat je altijd weer even teruggaat naar je eigen verhaal. Hoe ik me nu voel, na het afvallen met The 1:1 Diet, dat gun ik iedereen. En als ik een bijdrage kan leveren aan iemand zo laten voelen, dan is dat heel dankbaar werk. Je draagt toch bij aan het geluk van iemand anders.”

“Naast de dankbaarheid van de cliënten is het ondernemerschap ook iets dat ik heel mooi vind. Ik had van tevoren niet verwacht dat dit iets voor mij zou zijn en dat ik het zou kunnen. Vroeger speelde ik altijd al winkeltje met de rekenmachine van mijn vader en nu doe ik dat in het echt. Ik ben supertrots op mezelf dat ik die stap heb gezet!”

Wat wil je meegeven aan diegene die nu nog twijfelt over het consulentschap?

“Geloof in jezelf en in dat je het kunt! Er is vaak toch dat stukje onzekerheid: doe ik het wel goed? Maar echt, ga ervoor en geloof in jezelf, dan straal je die zelfverzekerdheid ook uit! Verandering van koers kan soms prachtig vaarwater opleveren. Het consulentschap is het mooiste beroep van de wereld.”

Wil je meer weten of even sparren?

Ben je op zoek naar meer informatie over bijvoorbeeld de opleiding of het financiële plaatje? Ben je benieuwd hoe de roadmap naar het consulentschap eruit ziet?

Stap voor stap geïnformeerd worden

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je stap voor stap geïnformeerd worden over het consulentschap bij The 1:1 Diet?