The 1:1 Diet consulent worden in België
The 1:1 Diet consulent worden in België
‘Het consulentschap is een heel dankbaar beroep én het geeft je ook heel veel vrijheid. Ik ben nog steeds heel blij dat ik dit mag doen.’ 

Andrea Faure

Ervaringsverhaal Het 1 op 1 Dieet consulent Andrea Faure

Ervaringsverhaal Het 1 op 1 Dieet consulent Andrea Faure

Andrea zag haar consulent af en toe om goed op gewicht te blijven en kreeg de mogelijkheid om deze praktijk over te nemen. Daar heeft ze geen moment spijt van gehad.

Al jaren werkte Andrea bij een sportschool, waar ze ook bezig was met anderen helpen bij het afvallen. Door de onregelmatige werktijden, merkte ze dat het tijd werd voor iets anders. Haar eigen consulent stopte met het consulentschap en vroeg of Andrea haar praktijk over wilde nemen.

Het consulentschap is een heel dankbaar beroep én het geeft je ook heel veel vrijheid. Ik ben nog steeds heel blij dat ik dit mag doen’

Wanneer ben je begonnen als consulent en wat maakte dat je die stap hebt gezet?

“Op 1 april 2021 ben ik begonnen als consulent. Ik ging al een aantal jaar naar mijn eigen consulent in Breukelen voor onderhoud. Ik was op gewicht en dat wilde ik natuurlijk ook zo houden. Tijdens één van onze gesprekken kwam ter sprake dat ze ging stoppen als consulent. In eerste instantie schrok ik daarvan, maar ze zei ook dat ze mij een geschikte kandidaat vond om haar praktijk over te nemen.”

“Ik was eigenlijk ook al op zoek naar iets anders, want de baan die ik toen had werd me te zwaar. Ik ben echt een mensen-mens, ik help anderen graag. Het voelde alsof deze kans zomaar in mijn schoot werd geworpen. Ik ben wel eerst alles goed op een rijtje gaan zetten voor mezelf: hoe ga ik dit aanpakken, hoe zie ik dit voor me. Omdat we middenin Corona zaten, heb ik mijn opleiding en de rest allemaal online gedaan en dat is heel goed gegaan. Ik heb geen moment spijt gehad van deze stap.”


Had je al ervaring als zelfstandig ondernemer voordat je begon als consulent?

“Voordat ik begon als consulent, was ik 5 jaar lang werkzaam bij een sportschool waar ik mensen ook hielp bij het afvallen. Ik heb dat al die jaren met veel plezier gedaan, maar je had wisseldiensten en dat ging me opbreken. Ik ben ook de jongste niet meer. Ik was op zoek naar iets dat bij me past en tijdens het werken op de sportschool heb ik heel veel geleerd over bewegen en voeding. Het mooie aan The 1:1 Diet is dat je ook hier bezig blijft met gezonde voeding en dat is zo belangrijk. Er is helemaal niets mis met normaal, gezond eten.”

“Met mijn vorige baan was ik dus in loondienst, maar ik had wel enige ervaring met zelfstandig ondernemen. Bij het zelfstandig ondernemen komt natuurlijk meer kijken dan alleen het begeleiden van cliënten. Je bent ook bezig met de boekhouding, bijvoorbeeld. Ik moet zeggen dat ik daar nooit tegen opzie. Er zijn genoeg programma’s die je er goed bij kunnen helpen en het je een stuk gemakkelijker maken.”


Heb je ervaringen opgedaan tijdens het consulentschap die je van te voren niet had verwacht?

“Er is wel iets waar ik tegenaan ben gelopen, dat ik van tevoren niet had verwacht. Niet in de begeleiding of de producten, maar meer in het vak zelf. Het kwam nog weleens voor dat er makkelijk afspraken werden afgezegd. Ik heb ook tijd voor hen ingepland, dus dat voelt dan niet fijn. Hiervoor heb ik een huisreglement opgesteld, je kunt maar beter vooraf duidelijk zijn en met het huisreglement gaat het nu een stuk beter!”

“Natuurlijk zijn er ook veel positieve dingen die ik van te voren niet had verwacht, maar wél had gehoopt. Je ziet dat zoveel mensen hun doel behalen en daar ontzettend blij mee zijn. Er zijn ook cliënten die tussendoor cadeautjes aan me geven, omdat ze zo blij zijn met de begeleiding. Dat geeft een heel warm gevoel. Je bouwt echt een band op met cliënten.”


Wat vind je het mooiste aan het consulentschap?

“Natuurlijk is het contact en de band met cliënten heel mooi, maar wat ik ook heel fijn vind aan het consulentschap is het zelfstandig ondernemen. Ik kan mijn eigen tijden indelen en ik kan op vakantie wanneer ik dat wil. Ik heb alleen nog maar verantwoording naar mezelf en dat voelt goed. Het consulentschap is een heel dankbaar beroep, omdat je cliënten helpt naar een gezonde leefstijl én het geeft je ook heel veel vrijheid. Ik ben nog steeds heel blij dat ik dit mag doen.”

Wat wil je meegeven aan de mannen en vrouwen die momenteel nog twijfelen om de stap te zetten naar het consulentschap?

“Denk je erover om consulent te worden bij The 1:1 Diet? Laat je dan goed informeren door de mensen van het hoofdkantoor, maar eventueel ook door je eigen consulent als je zelf het dieet volgt. Zet voor jezelf ook goed op een rijtje hoe je het consulentschap ziet. Wil je het fulltime of parttime gaan doen? Verdiep je in de materie en stel vragen. Dan ben je vanzelf enthousiast!”

Wil je meer weten of even sparren?

Ben je op zoek naar meer informatie over bijvoorbeeld de opleiding of het financiële plaatje? Ben je benieuwd hoe de roadmap naar het consulentschap eruit ziet?

Stap voor stap geïnformeerd worden

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je stap voor stap geïnformeerd worden over het consulentschap bij The 1:1 Diet?