The 1:1 Diet consulent worden in België
The 1:1 Diet consulent worden in België
‘Je kunt mensen echt laten stralen en hun zelfvertrouwen terug laten krijgen. Dat is het mooiste gevoel dat je kunt hebben’

Claudia Broos

Ervaringsverhaal Het 1 op 1 Dieet consulent Claudia Broos

Ervaringsverhaal Het 1 op 1 Dieet consulent Claudia Broos

Meer dan 10 jaar geleden verhuisde Claudia naar België, waar ze 2 jaar geleden is begonnen als consulent

Claudia werkte al even als ZZP’er in een andere branche, toen ze het gevoel kreeg dat ze dankbaarder werk wilde doen. Het consulentschap kwam op haar pad en ze wist wat haar te doen stond. Inmiddels is ze alweer 2 jaar consulent in haar praktijk aan huis.

‘Je kunt mensen echt laten stralen en hun zelfvertrouwen terug laten krijgen. Dat is het mooiste gevoel dat je kunt hebben’

Wanneer ben je begonnen als consulent en wat maakte dat je die stap hebt gezet?
“In september 2021 ben ik gestart als consulent. Ik werkte al een lange tijd als HR manager en sinds 2015 heb ik ook een eigen adviesbureau. Het werken als ZZP’er was me dus al bekend. HR professionals zijn als het ware een brug tussen de werknemer en werkgever. Het is daarin niet altijd makkelijk om een balans te vinden. Na 15 jaar merkte ik dat ik daar last van kreeg. Het leek me zo mooi om dankbaar werk te doen en mensen echt blij te maken. In die tijd was ik zelf ook aan het stoeien met mijn gewicht. Ik wilde afvallen en had al veel diëten geprobeerd, maar het lukte me niet. Toen ben ik bij een Nederlandse consulent terecht gekomen, die ook een praktijk in België had, om Het 1 op 1 Dieet te volgen. Dat werkte voor mij heel goed! Mijn consulent vroeg me na een tijdje of het consulentschap ook niet iets voor mij was. Toen dacht ik: dit is het. Hiermee maak ik mensen blij en stralend!”

Hoe heb je het afvallen met Het 1 op 1 Dieet zelf ervaren?
“Dat is voor mij ongeveer drie jaar geleden en het was een hele goede ervaring. Ik had een consulent in België, maar zij heeft ook een praktijk in Nederland. Ik ben toen het dubbele van mijn streefgewicht kwijtgeraakt. De producten zijn heel lekker en het maakt het makkelijker dat je gewoon met je gezin kunt mee-eten. Toen ik het dieet volgde, zaten we middenin Corona en wat ik daar een voordeel aan vond is dat de restaurants dicht waren. Je kon dus niet in de verleiding komen om vaak lekker uiteten te gaan. Natuurlijk kun je wel naar een restaurant als je Het 1 op 1 Dieet volgt, maar dan moet je wel bewuste keuzes maken.”

Het 1 op 1 Dieet is in Nederland een stuk bekender dan in België. Hoe komt dat denk je?
“Klopt, dat was ook meteen een trigger voor mij om consulent te worden. Ik had zelf zo’n goede ervaring met het dieet en het is zonde dat het hier minder bekend is. Ik wil het dieet echt bekender maken in België. Als ik hier andere consulenten spreek, merk ik dat zij er hetzelfde instaan. We hebben een Whatsapp groep en we spreken elkaar regelmatig. Dat is heel fijn en handig.”

“Ik begeleid ook een aantal Nederlandse cliënten online en dan merk ik toch het verschil tussen deze cliënten en Belgische cliënten. Niet in het nadeel van één van hen, natuurlijk. Het is gewoon anders. In Nederland zijn we veel directer, dan kun je strenger zijn. In België hebben cliënten andere coaching nodig. Omdat ik een echt mensen-mens ben en me altijd probeer in te leven in anderen, kan ik ook goed aanvoelen welke aanpak ik kan gebruiken. Ik veroordeel niet, dat vind ik vooral heel belangrijk.”

Wat het leukste aan het werk als consulent?
“Het is een heel dankbaar beroep. Je kunt mensen echt laten stralen en hun zelfvertrouwen terug laten krijgen. Ze volgen niet alleen een dieet, maar je bent er ook om hen te coachen. Er worden tegenwoordig natuurlijk heel veel verschillende diëten aangeboden, maar de coachende rol die ik heb als consulent maakt het verschil. Als je dan ook nog een band kunt opbouwen met cliënten om hun doel te bereiken, is dat het mooiste gevoel dat je kunt hebben.”

Wat wil je meegeven aan de mannen en vrouwen die momenteel nog twijfelen over het consulentschap bij Het 1 op 1 Dieet?
“Ga met een consulent in gesprek als je nog twijfelt. Dat is een goede manier om meer informatie te krijgen. Dat je twijfelt, heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat je over sommige onderwerpen misschien nog niet genoeg weet of je vindt het zelfstandig ondernemen spannend. Een consulent kan je daar natuurlijk heel veel over vertellen. Je staat er niet alleen voor!”

Wil je meer weten of even sparren?

Ben je op zoek naar meer informatie over bijvoorbeeld de opleiding of het financiële plaatje? Ben je benieuwd hoe de roadmap naar het consulentschap eruit ziet?

Stap voor stap geïnformeerd worden

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je stap voor stap geïnformeerd worden over het consulentschap bij Het 1 op 1 Dieet?