The 1:1 Diet consulent worden in België
The 1:1 Diet consulent worden in België
‘Het werk als purser vind ik fantastisch, maar ik miste het stukje ‘mezelf’

Danielle Regeer

Ervaringsverhaal Het 1 op 1 Dieet consulent Danielle Regeer

Ervaringsverhaal Het 1 op 1 Dieet consulent Danielle Regeer

Consulent Danielle opende in korte tijd twee praktijken, naast haar andere baan.

Het consulentschap combineren met haar andere baan gaat Danielle goed af. ‘Bij mijn andere baan werk ik parttime en als consulent bij Het 1 op 1 Dieet heb je de regie over je eigen agenda én je vrije tijd. Ik kan dus zelf bepalen of ik in het weekend werk of ’s avonds.’

‘Als consulent bij Het 1 op 1 Dieet heb ik het persoonlijke stukje weer terug gevonden.’

Je bent zelf ook afgevallen met Het 1 op 1 Dieet. Hoe kijk je daar op terug?

“Ik hoefde zelf niet heel erg veel af te vallen, maar het eerste dat in me opkomt als ik terugkijk naar het volgen van Het 1 op 1 Dieet is: lekkere producten, overzichtelijk en makkelijk. En de persoonlijke begeleiding is heel erg fijn. Er is altijd iemand die met je meekijkt, kijkt of het goed gaat en of je echt afvalt.”

Je hebt in een korte tijd twee praktijken geopend. Dat lijkt me spannend.

“Ja, het was zeker spannend. In juni 2020 ben ik begonnen met mijn eerste praktijk. Met mijn andere baan werk ik voor een bedrijf; met alles wat je doet straal je het bedrijf uit. Ik miste dus een stukje van mezelf. Als consulent bij Het 1 op 1 Dieet heb ik dat weer teruggevonden.”

“Toen Het 1 op 1 Dieet nog Cambridge Weight Plan was heb ik ook overwogen om consulent te worden, maar toen was het helaas niet mogelijk. Twee jaar geleden deed de mogelijkheid zich wél voor en ik dacht: dit is wat bij me past. De coachende rol die ik heb als purser, is ook handig in het consulentschap.”

“De grondslag van de tweede praktijk ligt bij het feit dat ik een nieuwbouwhuis heb gekocht in Spijkenisse. Tijdens een regiomeeting kwam naar voren dat daar nog een plekje vrij was voor een consulent. Toen heb ik tegen mijn regiomanager gezegd: als ik word ingeloot voor het huis, dan is dat plekje in Spijkenisse voor mij!”

Naast jouw consulentschap bij Het 1 op 1 Dieet ben je dus ook nog purser bij een grote luchtvaartmaatschappij. Hoe combineer je dat?

“Het is voor mij heel goed te combineren. Ik werk niet fulltime bij mijn andere baan en ik schep ook altijd meteen duidelijkheid bij de intake van cliënten. Dan zeg ik dat ik nóg een baan heb en dat het soms even puzzelen kan zijn met afspraken maken. Soms sta ik twee weken stand-by en weet ik niet of ik opgeroepen word. Voor die weken heb ik een praktijkondersteuner aangenomen, zodat er toch altijd iemand is voor de cliënten.”

“In mijn rol bij de luchtvaartmaatschappij ben ik leidinggevende en daarvoor heb ik ook communicatietrainingen gehad en we worden daar getraind in transparantie. Dat neem ik ook mee in het consulentschap. Ik ben altijd eerlijk naar mijn cliënten en draai er niet omheen. Voor mij is het consulentschap met mijn andere baan een hele fijne combinatie.”

Wat vind je het mooiste aan het consulentschap?

“Het mooiste aan het consulentschap vind ik het vertrouwen en het contact met de cliënten en de vertrouwensband die je opbouwt. Maar ook de flexibiliteit en de regie over je eigen agenda. Ik bepaal dus zelf of ik in de avond werk of in de weekenden.”

“Het contact met het hoofdkantoor vind ik ook echt een pluspunt. Ze zijn makkelijk bereikbaar en er werken alleen maar leuke mensen. Het is gewoon een erg prettige samenwerking van alle kanten.”

Wat wil je meegeven aan degene die nu nog twijfelt over het consulentschap?

“Ga het gewoon ervaren, het is een hele mooie beleving. Je leert veel over jezelf en de omgang met andere mensen. Het is alleen maar een verrijking! Natuurlijk zijn er wel eens dagen die minder leuk zijn, maar er zijn zoveel plussen! En mocht je met veel vragen zitten? Bel mij gerust!”

Wil je meer weten of even sparren?

Ben je op zoek naar meer informatie over bijvoorbeeld de opleiding of het financiële plaatje? Ben je benieuwd hoe de roadmap naar het consulentschap eruit ziet?

Stap voor stap geïnformeerd worden

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je stap voor stap geïnformeerd worden over het consulentschap bij Het 1 op 1 Dieet?