The 1:1 Diet consulent worden in België
The 1:1 Diet consulent worden in België
‘Het echte contact met mensen vind ik fantastisch. Én omdat ik vanuit huis werk is het ook nog eens een perfecte combinatie met kinderen’

Diny van der Horst

Ervaringsverhaal Het 1 op 1 Dieet consulent Diny van der Horst

Ervaringsverhaal Het 1 op 1 Dieet consulent Diny van der Horst

Diny woonde zelf in Cambridge in Engeland toen ze haar overtollige kilo’s verloor met het Cambridge dieet. Daarna begon ze zelf als consulent.

Het eerste half jaar van het consulentschap heeft Diny een praktijk aan huis gehad in Engeland, maar na een half jaar verhuisde ze terug naar Nederland. Twee maanden later opende ze hier haar succesvolle praktijk.

‘Het echte contact met mensen vind ik fantastisch. Én omdat ik vanuit huis werk is het ook nog eens een perfecte combinatie met kinderen’

Wat maakte dat jij de stap naar het consulentschap bij Het 1 op 1 Dieet hebt gezet?
“Ik ben als consulent begonnen in Cambridge in Engeland. Mijn man en ik hebben daar vier jaar gewoond. Ik had een baan op de universiteit en ik ben toen zelf veel afgevallen met het Cambridge dieet. Op die manier heb ik kennis gemaakt met het dieet.

“Ik heb altijd al veel interesse gehad in het gedrag van mensen. Wat beweegt mensen en waarom doen ze de dingen die ze doen. Op een gegeven moment vroeg mijn consulent of het consulentschap ook niet iets voor mij was. Ik wist toen al dat ik een half jaar later terug zou gaan naar Nederland. Het consulentschap was natuurlijk iets wat ik in Nederland ook zou kunnen doen, dus het leek me een goed idee om in Engeland alvast te starten, zodat ik kon ervaren of het iets voor mij was. Ik heb toen in dat half jaar een praktijk aan huis gehad. Eenmaal terug in Nederland heb ik contact opgenomen met het hoofdkantoor en mijn hele verhaal uitgelegd. Ik moest toen nog wel opnieuw de opleiding volgen in Nederland, omdat het programma hier iets anders is. In september 2011 ben ik mijn praktijk in Nederland begonnen.”

Je bent zelf ook afgevallen met, toen nog, het Cambridge dieet. Hoe kijk je daar op terug?
“Ik ben begin november met het dieet begonnen. In de kerstperiode ben ik gewoon doorgegaan en ik ben heel erg streng voor mezelf geweest. Eigenlijk ging het me makkelijk af. Ik dronk heel veel water en met de feestdagen heb ik een beetje groenten en kalkoen gegeten. Ik zag dat de kilo’s eraf gingen en ik voelde me zo goed, zelfs op weinig normale voeding. Ik begon me toen af te vragen waarvan ik me zo energieloos heb gevoeld in de jaren daarvoor. Ik straalde echt weer. Natuurlijk zijn er veel vooroordelen over maaltijdproducten, maar ik liet niemand me van m’n stuk brengen. Ik ben niet alleen mijn gewicht verloren, maar ik heb ook mezelf weer gevonden.”

Merk je een groot verschil tussen het dieet van toen en nu?
“Zeker, ik ben heel erg blij met de ontwikkelingen die het dieet heeft doorgemaakt. Soms merk ik wel dat cliënten, die weer terugkomen, het lastig vinden dat er iets veranderd is, omdat het oude dieet ook goed werkte. Toch zijn ze bijna allemaal enthousiast als ze zien dat je in iedere stap in Het Stappenplan normale, gezonde voeding blijft eten. Het dieet is daardoor makkelijker te volgen en beter vol te houden. Ondanks dat je normale voeding eet, val je toch af. Ik vind het heel goed dat je in iedere stap in contact blijft met normale voeding. Zeker omdat je hierdoor je gezonde gewicht beter kunt behouden.”

Je hebt ook een opleiding gedaan tot leefstijl coach. Wat neem je daaruit mee in het consulentschap?
“Ik vind de 1 op 1 begeleiding bij Het 1 op 1 Dieet fantastisch en ik ben blij dat ik dingen uit mijn opleiding mee kan nemen in deze begeleiding. Ik heb veel geleerd over gesprekstechnieken en coachingstechnieken bijvoorbeeld. Zo kan ik meer ingaan op de verhalen die cliënten vertellen en erachter komen waarom ze het gedrag vertonen wat ze vertonen. Overgewicht komt meestal niet alleen simpelweg bij te veel eten vandaan, er zit vaak veel meer achter. Er samen met de cliënt achter komen wat bij hen de oorzaak kan zijn om er zo beter aan te kunnen werken, geeft me veel energie.”

Wat wil je meegeven aan de mannen of vrouwen die momenteel nog twijfelen over het consulentschap bij Het 1 op 1 Dieet?
“Probeer het! Dat is het eerste wat in me opkomt. Gewoon proberen. Het is een heel dankbaar beroep. Het echte contact met mensen vind ik fantastisch. Én omdat ik vanuit huis werk is het een perfecte combinatie met kinderen. Je kunt je werk en je agenda zelf inrichten en dat is gewoon fijn.”

Wil je meer weten of even sparren?

Ben je op zoek naar meer informatie over bijvoorbeeld de opleiding of het financiële plaatje? Ben je benieuwd hoe de roadmap naar het consulentschap eruit ziet?

Stap voor stap geïnformeerd worden

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je stap voor stap geïnformeerd worden over het consulentschap bij Het 1 op 1 Dieet?