The 1:1 Diet consulent worden in België
The 1:1 Diet consulent worden in België
‘Je ziet mensen niet alleen aan de buitenkant veranderen, maar ook aan de binnenkant. Die succesverhalen, dat maakt het zo’n mooi beroep’

Gert Jurjens

Ervaringsverhaal Het 1 op 1 Dieet consulent Gert Jurjens

Ervaringsverhaal Het 1 op 1 Dieet consulent Gert Jurjens

Gert werkte al jaren in de zorg toen hij besloot het Cambridge dieet te gaan volgen. Toen hij zag hoe goed het dieet voor hem werkte, moest hij daar iets mee doen en zette de spannende stap naar het consulentschap.

Inmiddels is Gert al 12 jaar consulent bij Het 1 op 1 Dieet en heeft hij zijn baan in de zorg opgezegd.

‘Je ziet mensen niet alleen aan de buitenkant veranderen, maar ook aan de binnenkant. Die succesverhalen, dat maakt het zo’n mooi beroep’

Wat maakte dat je de stap hebt gezet om consulent te worden bij Het 1 op 1 Dieet?
“Twaalf jaar geleden ben ik begonnen als consulent. In eerste instantie deed ik dat in combinatie met mijn werk in de verslavingszorg. Zelf had ik het dieet ook gevolgd toen het nog het Cambridge dieet was. Dat was natuurlijk heel anders dan hoe het dieet nu is. Je mocht toen drie maaltijdproducten per dag en dat was het. Voor mij werkte dat heel goed en ik dacht: hier moet ik iets mee doen. Toen heb ik de opleiding tot consulent gevolgd op het hoofdkantoor in Amersfoort. Het consulentschap liep uiteindelijk zo goed dat ik besloot om hiermee verder te gaan en mijn werk in de zorg op te zeggen.”

Je bent een van de weinige mannelijke consulenten. Wat is daar de reden van, denk je?
“Eigenlijk weet ik dat niet zo goed, want het is echt heel leuk werk, of je nu een man of vrouw bent. Het zou wel te maken kunnen hebben met dat mannen natuurlijk over het algemeen ‘stoer’ zijn en het consulentschap misschien niet zo wordt gezien.”

“Ik merk er in mijn werk verder niets van, dat er weinig andere mannelijke consulenten zijn. Ik doe mijn eigen ding en dat werkt. Als ik vragen heb of ergens niet uitkom, kan ik even bellen met het hoofdkantoor en dan krijg je ook meteen een duidelijk antwoord. Dat is heel fijn.”

Merk je verschil in het begeleiden van mannen en vrouwen?
“Mannen en vrouwen zijn zeker verschillend, ook in de behoeften en begeleiding tijdens het diëten. Als een man van A naar B moet, gaat hij van A naar B. Een vrouw doet dat ook, maar maakt soms nog wel een uitstapje naar C, K, of M, als je begrijpt wat ik bedoel. Mijn begeleiding is heel duidelijk, ik zie het heel zwart-wit. Ik denk dat dit ook komt omdat ik in de verslavingszorg heb gewerkt. Als je op dieet bent, moet je streng zijn voor jezelf. Zelf ben ik ook altijd in strijd met mijn gewicht en daarom weet ik heel goed dat het niet altijd makkelijk is.”

“Als je bij mij komt voor begeleiding, weet je in ieder geval waar je aan toe bent. Niet iedereen vindt dat altijd even fijn. Omdat ik zelf het dieet ook heb gevolgd, weet ik wel heel goed waar je tegenaan kunt lopen én als mensen mij zien en mijn ervaringen horen, weten ze ook dat dat wijntje of biertje over een tijdje echt wel weer kan.”

Wat vind je het leukste aan het consulentschap?
“Het mooiste vind ik natuurlijk als ik zie dat cliënten afvallen op de manier waarop het hoort. Je krijgt iemand op intake en je ziet er iedere week kilo’s afgaan. Dat is gewoon heel gaaf om te zien. Je ziet mensen niet alleen aan de buitenkant veranderen, maar ook aan de binnenkant. Die succesverhalen, dat maakt het zo’n mooi beroep!”

“Natuurlijk is het ook mooi meegenomen dat je met het consulentschap goed een boterham kunt verdienen én je bent heel vrij in je werk. Je plant je eigen agenda in, want als consulent ben je natuurlijk zelfstandig ondernemer. Dat betekent dat ik ook veel tijd heb voor mijn kinderen en natuurlijk mijn vrouw.”

Wat wil je meegeven aan de mannen en vrouwen die momenteel nog twijfelen over het consulentschap bij Het 1 op 1 Dieet?
“Laat je niet beïnvloeden door buitenaf. Als jij denkt dat het consulentschap iets voor jou is en het lijkt je harstikke leuk, hou daar dan aan vast! Ga niet te veel zoeken over boekhouding en belastingen, dat komt allemaal later wel. Als je erover nadenkt om consulent te worden, ligt daar in ieder geval je passie. Geniet er gewoon van!”

Wil je meer weten of even sparren?

Ben je op zoek naar meer informatie over bijvoorbeeld de opleiding of het financiële plaatje? Ben je benieuwd hoe de roadmap naar het consulentschap eruit ziet?

Stap voor stap geïnformeerd worden

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je stap voor stap geïnformeerd worden over het consulentschap bij Het 1 op 1 Dieet?