The 1:1 Diet consulent worden in België
The 1:1 Diet consulent worden in België
‘Ik had nooit gedacht dat ik consulent voor The 1:1 Diet zou worden, maar ik vind het nu het leukste dat er is’

Jeroen van der Ploeg

Ervaringsverhaal Het 1 op 1 Dieet consulent Jeroen van der Ploeg

Ervaringsverhaal Het 1 op 1 Dieet consulent Jeroen van der Ploeg

Jeroen heeft samen met zijn vrouw Bianca drie praktijken in Noord-Holland.

Toen de vrouw van Jeroen 15 jaar geleden begon met haar praktijk aan huis, had Jeroen zelf ook regelmatig contact met haar cliënten. Het idee om ook consulent te worden ging steeds meer spelen. Uiteindelijk heeft Jeroen de opleiding tot consulent gedaan en werkt hij inmiddels al 10 jaar in de praktijken.“Ik had nooit gedacht dat ik consulent voor The 1:1 Diet zou worden, maar ik vind het nu het leukste dat er is.”

‘Het allermooiste vind ik dat je mensen ziet binnenkomen, ze lichamelijk ziet afvallen, maar mentaal ziet groeien.’

Wat maakte dat jij de stap hebt gezet om consulent te worden?

“Vijftien jaar geleden begon mijn vrouw, Bianca, als consulent voor The 1:1 Diet. Ze had een praktijk aan huis en ik had toen een baan waarbij ik ook thuis vanaf de keukentafel werkte. Natuurlijk loopt een consult wel eens uit, waardoor er regelmatig cliënten van Bianca bij mij aan tafel schoven om te wachten. Dan raak je toch aan de praat.”

“Ik heb het altijd interessant gevonden om te coachen. Erachter komen waar iemand tegenaan loopt, waar dat vandaan komt, waarom we de dingen doen die we doen. Door te praten met de cliënten van Bianca, kwam ik erachter dat ik daar veel energie van kreeg. Op een gegeven moment was Bianca een tijdje op Curaçao voor een training en toen heb ik voor drie weken de praktijk overgenomen. Dat vond ik zo leuk, dat ik uiteindelijk heb gevraagd op het hoofdkantoor of ik ook de opleiding kon gaan doen. Dat was even uitzoeken, omdat ik zelf geen ervaringsdeskundige was en dat was toen nog wel een vereiste. Uiteindelijk ben ik toegelaten en ben ik alweer 10 jaar consulent en inmiddels ook Onwards coach voor The 1:1 Diet. Nu kun je ook consulent worden als je geen ervaringsdeskundige bent.”

Had je zelf ervaring met het dieet, voordat je als consulent begon?

“Toen ik begon als consulent had ik zelf geen ervaring met het dieet, maar door alle cliënten die ik had gesproken via Bianca en alles wat ik daarvan mee had gekregen, wist ik al heel veel. Natuurlijk was ik zelf ook nieuwsgierig naar de producten, dus ik heb zelf ook alles geprobeerd. Je wilt wel weten wat je verkoopt.”

“Inmiddels heb ik zelf ook het dieet gevolgd. Niet omdat ik overgewicht had, maar omdat mijn leefstijl niet heel gezond was. Ik had weinig energie en was futloos. Door het dieet te volgen ging ik beter opletten. Met de producten van The 1:1 Diet in combinatie met normaal eten kreeg ik al zoveel meer energie. Ik voel me nu een stuk beter!”

Er zijn (nog) niet zoveel mannelijke consulenten bij The 1:1 Diet. Merk je dat er ook voornamelijk mannelijke cliënten bij jou komen?

“Over het algemeen heb ik toch veel vrouwelijke cliënten. Daar zie ik geen verschil in als ik het vergelijk met de cliënten van Bianca. Er zijn wel vrouwen die bewust kiezen voor een mannelijke consulent. Mannen zijn vaak toch wat directer en er zijn mensen die dat echt nodig hebben.”

“Ik zie wel steeds meer mannen die beginnen met The 1:1 Diet. Zij vinden gezondheid en fitheid ook steeds belangrijker en willen er ook goed uit zien.”

Wat vind je het allermooiste aan het consulentschap?

“Ik vind het allermooiste aan het consulentschap bij The 1:1 Diet dat je mensen ziet binnenkomen, ze lichamelijk ziet afvallen, maar mentaal ziet groeien. De meeste mensen die binnenkomen hebben weinig zelfvertrouwen, dat merk je al aan de manier hoe ze op de weegschaal komen staan. Uiteindelijk zie je ze op alle vlakken veranderen. Ze bloeien helemaal op.”

“Mijn missie in het consulentschap is: mensen begeleiden, inspireren en het beste uit zichzelf laten halen. Mensen komen om af te vallen, maar het is echt een leefstijlverandering, dus er komt nog veel meer bij kijken. In mijn vorige baan was ik creatief bezig en ik vind het ook leuk om die creativiteit te gebruiken in mijn begeleiding.”

“De afwisseling in het werk vind ik ook heel leuk. Natuurlijk ben je voor het grootste deel bezig met de cliënten, maar je bent ook ondernemer. Je moet dus ook actief bezig zijn met jezelf op de kaart zetten en houden. Bianca en ik hebben daar één vaste dag in de week voor. Dan doen we administratieve taken, werken we onze social media bij en sparren we over nieuwe ideeën. Zijn we nog ergens tegenaan gelopen in de afgelopen tijd? Hoe kunnen we dat tackelen en hoe kunnen we onszelf daarin weer verbeteren? We blijven ons ontwikkelen door steeds weer nieuwe cursussen en workshops te volgen.”

Wat wil je meegeven aan de mannen en vrouwen die nu nog twijfelen om de stap te zetten naar het consulentschap bij The 1:1 Diet?

“Ben je ondernemend en lijkt het je leuk om samen met de cliënt te kijken hoe jullie een leefstijl kunnen veranderen? Dan moet je ervoor gaan! Je moet wel echt van mensen houden. The 1:1 Diet is een echt mensen-bedrijf. Je komt terecht in een warm bad, maar je moet er natuurlijk wel iets voor doen. Zet ook de plussen en minnen voor jezelf naast elkaar. Is je lijstje met minnen een stuk langer, dan weet je misschien wel genoeg.”

“Als je twijfelt, dan ligt de twijfel meestal bij jezelf en ben je onzeker over of je het wel kunt. Juist dan is het mooi om de stap te zetten, want met het consulentschap maak je ook echt een persoonlijke groei door! Dus niet twijfelen, maar gewoon doen!”

Wil je meer weten of even sparren?

Ben je op zoek naar meer informatie over bijvoorbeeld de opleiding of het financiële plaatje? Ben je benieuwd hoe de roadmap naar het consulentschap eruit ziet?

Stap voor stap geïnformeerd worden

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je stap voor stap geïnformeerd worden over het consulentschap bij The 1:1 Diet?