The 1:1 Diet consulent worden in België
The 1:1 Diet consulent worden in België
‘Als consulent ben je echt een manusje van alles en dat maakt het zo’n mooi beroep!’

Marie-José Elzinga

Ervaringsverhaal Het 1 op 1 Dieet consulent Marie-José Elzinga

Ervaringsverhaal Het 1 op 1 Dieet consulent Marie-José Elzinga

Toen de consulent van Marie-José aangaf te gaan stoppen en vroeg of ze haar praktijk over wilde nemen, hoefde Marie-José daar geen seconde over na te denken.

Marie-José is zelf altijd al bezig geweest met de lijn en was erg geïnteresseerd in het dieet en de maaltijdvervangers. Haar eigen consulent gaf aan te gaan stoppen met het consulentschap en ze nam haar praktijk en haar cliënten over.

‘Als consulent ben je echt een manusje van alles en dat maakt het zo’n mooi beroep!’

Wanneer ben je begonnen als consulent en wat maakte dat je die stap hebt gezet?

“Ik ben gestart in januari 2022. Zelf ben ik altijd bezig geweest met de lijn en ging ook naar een consulent in de buurt. Ik vond het altijd al heel interessant hoe dat allemaal werkte met maaltijdvervangers. Mijn consulent gaf op een gegeven moment aan dat ze ermee ging stoppen en maakte een opmerking over of ik de praktijk wilde overnemen. Daar hoefde ik geen seconde over na te denken en zo had ik ineens een praktijk mét cliënten. Dus ik had meteen een gevulde agenda. Het was toen natuurlijk wel de vraag of al deze cliënten ook bij mij zouden blijven, je moet toch wel een klik hebben met iemand. Ik merkte al snel dat ik tóch veel nieuwe cliënten kreeg via mond tot mond reclame.”

Had je vóór het consulentschap al ervaring als zzp’er?

“Toen ik begon met het consulentschap was ik in loondienst bij een ander bedrijf en dat doe ik er nu nog steeds bij. Het zzp’er zijn was dus helemaal nieuw voor me. Ik stapte voor mijn gevoel een hele grote nieuwe wereld in. Dat vond ik onwijs eng, maar het is duizend procent meegevallen. Aan het begin dacht ik: ik moet lastige formulieren in gaan vullen en belasting gaan betalen enzo. Daar ben ik helemaal niet goed in! Maar ik heb de juiste boekhouder gevonden, die me helpt en me op mijn gemak stelt. Ik hoef daar zelf verder niet meer over na te denken en dat is heel fijn.”

Zijn er mooie of juist minder mooie dingen aan het consulentschap, die je van tevoren niet had verwacht?

“Wat ik heel erg mooi vind, is dat je met je cliënten echt een band opbouwt. Je hoort hele persoonlijke verhalen. Dat zijn vaak leuke verhalen, maar het is soms ook heel emotioneel. Zo’n vertrouwensband creëren is heel mooi. Ik vind het heel belangrijk dat cliënten zich thuis voelen bij mij in de praktijk en gelukkig krijg ik dat ook regelmatig van hen te horen. Ze moeten en hoeven niets en voelen zich op hun gemak. Daardoor kunnen ze ook makkelijker open zijn over hun emoties. En willen ze dingen niet kwijt, dan is dat natuurlijk ook geen probleem.”

“Wat ik soms wel lastig vind, is dat ik een gevoelsmens ben, dus soms is het moeilijk om verhalen van cliënten los te laten en dan neem ik het mee naar huis. Daar kan ik weleens last van hebben. Je bent als consulent echt een manusje van alles, maar het is ook absoluut een heel mooi beroep. Je helpt mensen weer lekker in hun vel te laten zitten.”

Wat is volgens jou het mooiste aan het consulentschap?
“Ik vertelde het hiervoor al even. Je ziet cliënten echt opbloeien. Vaak komen ze heel onzeker binnen en na drie keer wegen wordt hun lichamelijke houding al anders, gaan ze meer rechtop staan en gaat de kin langzaam omhoog. Dat is zo leuk om te zien! Wat me ook opvalt is dat ze steeds meer naar zichzelf durven te kijken in de spiegel. Ik hoor vaak van cliënten dat ze onzeker worden door wat ze op social media voorbij zien komen. Daar krijg je zó een vertekend beeld van. Je moet ook wel echt kunnen blijven genieten, hoor! Dat geef ik ook altijd mee aan mijn cliënten: het ideale gewicht, is het gewicht waar jij je fijn in voelt. Waarin jij het idee hebt: dit ben ik.”

Wat wil je meegeven aan de mannen en vrouwen die momenteel nog twijfelen over het consulentschap bij Het 1 op 1 Dieet?

“Echt, doe het meteen! Waarom zou je twijfelen? Neem die stap, spring in het diepe. In deze wereld moeten we elkaar een beetje helpen en hoe gaaf is het dat je andere mensen kunt helpen om hen weer te laten zijn wie ze willen zijn en te laten voelen hoe ze zich willen voelen? Dat is het mooiste wat je kunt doen. Ben je bang voor het zelfstandig ondernemen? Ook dat valt heel erg mee. Dus als je erover twijfelt, doen!”

Wil je meer weten of even sparren?

Ben je op zoek naar meer informatie over bijvoorbeeld de opleiding of het financiële plaatje? Ben je benieuwd hoe de roadmap naar het consulentschap eruit ziet?

Stap voor stap geïnformeerd worden

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je stap voor stap geïnformeerd worden over het consulentschap bij Het 1 op 1 Dieet?