The 1:1 Diet consulent worden in België
The 1:1 Diet consulent worden in België
‘Het is een eer dat ik mijn cliënten mag helpen’

Mirjam van den Boom

Ervaringsverhaal Het 1 op 1 Dieet consulent Mirjam van den Boom

Ervaringsverhaal Het 1 op 1 Dieet consulent Mirjam van den Boom

Consulent Mirjam opende in twee jaar tijd drie praktijken

Haar eerste praktijk aan huis als consulent van Het 1 op 1 Dieet liep zó goed, dat Mirjam besloot om nog twee praktijken te openen en om niet lang daarna haar vaste baan op te zeggen.

Een spannende stap, maar wel één waar ze geen seconde spijt van heeft. “Dat ik de mensen die tegenover mij zitten zie groeien in zelfvertrouwen, in meer van zichzelf te houden. Dat vind ik zo mooi!”

‘Tegen twijfelaars wil ik zeggen: Durf te springen en ga het onbekende aan. Je hebt niets te verliezen’

Je bent zelf afgevallen met Het 1 op 1 Dieet. Hoe kijk je daarop terug?

“Toen ik kennismaakte met Het 1 op 1 Dieet, was het eigenlijk nog Cambridge Weight Plan. Ik heb het dieet toen gevolgd en ben mijn overgewicht kwijtgeraakt. Momenteel ben ik weer bezig met afvallen. Ik ben ook maar een mens en ben helaas wat Corona-kilo’s aangekomen. Met enkele andere consulenten die in hetzelfde schuitje zitten, hebben we een groepje opgericht waarin we elkaar steunen bij het afvallen. We hebben echt iets aan elkaar en je kunt op elkaar bouwen. Dat is fijn! Ook ik heb een stok achter de deur nodig en merk dat dit goed helpt en stimuleert.”

“Er is een groot verschil tussen het oude Cambridge dieet en Het 1 op 1 Dieet. Omdat je in iedere stap in Het Stappenplan de lekkere maaltijdproducten aanvult met gezonde voeding, is het een stuk makkelijker vol te houden. En nog leuker: je kunt het sociale gewoon combineren met het dieet. Een avondje met vriendinnen naar een restaurant is geen probleem. Natuurlijk moet je wel opletten met wat je eet, maar je zit niet met je eigen shake aan tafel. Het is heerlijk dat je gewoon lekker kunt blijven eten. En ook voor mensen met kinderen is dit fijn, omdat je met je gezin kunt mee-eten.”

Je hebt je baan opgezegd om je fulltime te kunnen richten op jouw consulentschap. Een spannende stap!

“Ja, dit was echt heel spannend. Op een gegeven moment merkte ik gewoon dat er genoeg klanten waren en dat het als een roeping voelt; mensen helpen, dat is fijn! Mijn vriend is de drijvende kracht hierachter geweest. Hij zei: de eerste locaties lopen goed, maar je hebt nog tijd over. Probeer een volgende locatie te openen! Ik heb, voordat ik twee extra succesvolle praktijken had, andere pogingen gedaan. Een keer in Eindhoven en een keer in Den Bosch, maar bij beide keren ging dat niet zoals ik wilde. Mijn regiomanager vertelde op een gegeven moment dat er plek vrij kwam in Culemborg. ‘Dat is misschien meer jouw gebied’, zei ze. Dus ik opende de praktijk in Culemborg en deze liep al snel zoals ik in gedachten had. Ik heb nu een praktijk aan huis, een praktijk in Culemborg én een praktijk in Geldermalsen.

Wat vind je het mooiste aan het consulentschap?

“Dat ik de mensen die tegenover mij zitten zie groeien in zelfvertrouwen en zie groeien in meer van zichzelf te houden. Je ziet bij sommige cliënten echt de last van hun schouders vallen. Niet alleen qua kilo’s, maar ze voelen zich ook gelukkiger. Dat vind ik zo mooi! Ik vind het prachtig om hen te helpen bij het verliezen van hun overgewicht. Het voelt ook als een eer dat ze bij mij willen afvallen en hun ziel en zaligheid bij mij willen neerleggen. Het is toch iets heel persoonlijks. Er is altijd wel een cliënt die stoer overkomt en iedere keer met een lach op zijn of haar gezicht bij mij in de praktijk zit.

Maar soms heb je een gesprek, waarmee je door iemand heen prikt en dan zie je ineens dat er ergens verdriet zit. Door deze gesprekken verbetert je band en kan een cliënt weer met extra stimulans verder. Soms moet je net wat doortastender zijn want bij de één ontstaat overgewicht door een ziekte of een fysiek probleem, bij de ander ontstaat het doordat ze, bijvoorbeeld, mentaal in de knoop zitten. Door ook voor deze cliënten een luisterend oor te bieden, verbetert de band ook.”

Wat zou je nog willen leren?

“Om mezelf te ontwikkelen, zodat ik cliënten nog beter kan begeleiden en begrijpen, start ik binnenkort met een opleiding tot wandelcoach/life coach. Ik zou het mooi vinden als ik emoties van cliënten nog beter zou kunnen begrijpen. Een opleiding naast het consulentschap kan heel goed, omdat je ZZP’er bent en dus je eigen agenda in kunt plannen. Maar eigen baas zijn kan ook een valkuil zijn. Ik vind het bijvoorbeeld soms lastig om het werk los te laten als ik vrij ben. Dan doe ik toch nog even wat administratie of een intakegesprek tussendoor. Mijn eigen grenzen bewaken is ook iets waar ik nog beter in wil worden.”

Wat wil je meegeven aan wie nu nog twijfelt om consulent te worden?

“Durf te springen en ga het onbekende aan. Je hebt niets te verliezen. Het geeft echt een goed gevoel om mensen te helpen en daarnaast is het geen grote investering. En als je de ruimte hebt om je praktijk vanuit huis te starten, dan scheelt dat ook weer in kosten. Twijfel je nog? Ga dan naar je consulent met de vragen die je hebt. Zij vinden het vast heel leuk om te vertellen over het consulentschap. Of kom eens bij mij langs! Ik help je graag op weg!”

Wil je meer weten of even sparren?

Ben je op zoek naar meer informatie over bijvoorbeeld de opleiding of het financiële plaatje? Ben je benieuwd hoe de roadmap naar het consulentschap eruit ziet?

Stap voor stap geïnformeerd worden

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je stap voor stap geïnformeerd worden over het consulentschap bij Het 1 op 1 Dieet?