The 1:1 Diet consulent worden in België
The 1:1 Diet consulent worden in België
‘Je kunt echt een verschil maken in iemands leven. Je helpt iemand niet alleen bij het afvallen, iemand verandert hélemaal’

Monica Bouma

Ervaringsverhaal Het 1 op 1 Dieet consulent Monica Bouma

Ervaringsverhaal Het 1 op 1 Dieet consulent Monica Bouma

In 2020 opende Monica haar praktijk en al snel werd dit een groot succes.

Monica werkte al jaren als ambtenaar bij de gemeente en deed in de tussentijd een opleiding tot gewichtsconsulent. Toen ze verhuisde naar een andere woonplaats, moest ze daar een andere baan zoeken. Met haar interesse in voeding en haar opleiding was het consulentschap een mooie aanvulling. Inmiddels is ze al een paar jaar fulltime consulent.

‘Je kunt echt een verschil maken in iemands leven. Je helpt iemand niet alleen bij het afvallen, iemand verandert hélemaal’

Wanneer ben je gestart als consulent en wat maakte dat je die stap hebt gezet?

“In juli 2020 ben ik gestart als consulent bij The 1:1 Diet. Eigenlijk was het een soort passie. Een paar jaar daarvoor heb ik de opleiding tot gewichtsconsulent gevolgd en dat vond ik heel leuk en interessant. Ik werkte toentertijd gewoon als ambtenaar bij de gemeente en deed uiteindelijk niets met die opleiding. Op een gegeven moment ging ik verhuizen naar een andere woonplaats en moest ik daar ook op zoek naar een andere baan. Daar ben ik ook weer bij de gemeente aan de slag gegaan, maar begon toen met het consulentschap naast mijn andere baan. Dat vond ik héél leuk, omdat ik eindelijk iets kon doen met mijn opleiding. Ik had ook nooit verwacht dat het zo succesvol zou worden. Binnen een half jaar heb ik mijn andere baan opgezegd om me volledig te richten op het consulentschap.”

Had je al ervaring als zelfstandig ondernemer voordat je begon al consulent?
“Ik heb als ambtenaar altijd voor de veilige weg gekozen. Ik had natuurlijk een opleiding gedaan tot gewichtsconsulent, maar ik had nooit de stap durven zetten. Bij The 1:1 Diet sta je er niet alleen voor, je valt hier onder een bedrijf en daarom durfde ik dit wél aan.

“Ik ben alleen, samen met mijn hondje, dus die vrijheid van het zelfstandig zijn bevalt me heel goed. Je kunt werken wanneer je wilt. Ik begin bijvoorbeeld met afspraken vanaf 10 uur, maar ben daarvoor al wel bezig met bestellingen inpakken en appen met cliënten bijvoorbeeld. Het zelfstandig ondernemen is ook veel minder ingewikkeld dan het lijkt. Je wordt door het hoofdkantoor overal in meegenomen. Je krijgt zelfs al een mooie consulentpagina, de huisstijl en het logo bestaan al, dus daar hoef je al niet meer over na te denken. Je kunt overal zo instappen.”

Zijn er mooie of juist minder mooie dingen aan het consulentschap, die je van tevoren niet had verwacht?

“Wat ik soms lastig vind, is dat niet iedereen zo gemotiveerd en enthousiast bezig is het met dieet. Er zijn altijd cliënten die er negatief instaan en het niet volhouden. Toen ik consulent werd ging ik erin met het idee dat ik iedereen zou helpen met afvallen en dat iedereen weer blij de deur uit zou gaan, maar zo werkt het helaas niet. Daar heb ik me inmiddels bij neergelegd.”

“Wat wél heel mooi is: je kunt echt het verschil maken in iemands leven. Je helpt iemand met afvallen en je helpt iemands leven te veranderen. Cliënten krijgen meer zelfvertrouwen en een betere relatie met voeding. Je bent echt meer dan alleen iemand die helpt bij het afvallen. Zelf ben ik ook mijn overgewicht kwijtgeraakt met het dieet en dat heeft mij zoveel positiefs gebracht!”

Wat vind je het mooiste aan het consulentschap?

“Wat ik persoonlijk het allermooiste vind, is het mentale stukje dat bij afvallen komt kijken. Ik ben zelf een ontzettende jojo’er geweest. Het was bij mij alles of niets. Tijdens het volgen van een dieet moet je balans proberen te vinden. Ik probeer er samen met mijn cliënt achter te komen waar het overgewicht écht vandaan komt. Heb je echt honger, heb je stress of is het toch iets anders? Dat vind ik echt het leukste om op te coachen. Ik merk dat het ook het beste helpt bij het op gewicht blijven, weten waar het vandaan komt. Ik heb zelf uiteindelijk ook een goede balans kunnen vinden en dat wil ik ook meegeven aan anderen.”

Wat wil je meegeven aan de mannen en vrouwen die nog twijfelen over het consulentschap bij The 1:1 Diet?

“Doe het gewoon, want je hebt niets te verliezen. De investering is ook niet heel groot. Ik heb aan het begin alleen hoeven te investeren in de weegschaal en producten. Het is daarbij heel fijn dat je onder de kap van het hoofdkantoor zit. Je staat er dus echt niet helemaal alleen voor. Je kunt ook altijd bij een van de consulenten aankloppen voor meer informatie. Ik weet zeker dat ze je graag helpen. Bedenk ook dat je wordt opgeleid vanuit The 1:1 Diet. Je hoeft dus niet al je kennis al te hebben. Dus twijfel je? Gewoon doen!”

Wil je meer weten of even sparren?

Ben je op zoek naar meer informatie over bijvoorbeeld de opleiding of het financiële plaatje? Ben je benieuwd hoe de roadmap naar het consulentschap eruit ziet?

Stap voor stap geïnformeerd worden

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je stap voor stap geïnformeerd worden over het consulentschap bij The 1:1 Diet?