The 1:1 Diet consulent worden in België
The 1:1 Diet consulent worden in België
‘Mensen gaan weer met een glimlach de deur uit. Daar krijg ik energie van!’

Monique Troost

Ervaringsverhaal Het 1 op 1 Dieet consulent Monique Troost

Ervaringsverhaal Het 1 op 1 Dieet consulent Monique Troost

Wat doe je al je al 25 jaar voor je baas werkt en je merkt dat het tijd wordt voor iets nieuws? Monique gooide twee jaar geleden het roer om en begon als consulent bij Het 1 op 1 Dieet!

Monique kreeg de mogelijkheid om een bestaande praktijk dichtbij huis over te nemen. Nog geen jaar later nam ze ook een tweede praktijk over en inmiddels is ze alweer een jaar fulltime consulent bij Het 1 op 1 Dieet.

‘Mensen gaan weer met een glimlach de deur uit. Daar krijg ik energie van!’

Wanneer ben je begonnen als consulent en wat maakte dat je die stap hebt gezet?
“Ik ben altijd al bezig geweest met gezonde voeding en met afvallen. Na 25 jaar in de bloemen te hebben gewerkt, en toen ik eenmaal de 40 gepasseerd was, liep ik al een tijdje rond met de gedachte om iets anders te gaan doen. Maar wat? Zelf heb ik Het 1 op 1 Dieet ook gevolgd, dus ik wist precies hoe het dieet in elkaar zat. Ik wist wel dat ik graag mensen wilde helpen. Dit in combinatie met mijn interesse in gezonde voeding en mijn ervaring met het dieet, maakte dat ik twee jaar geleden de stap zette naar het consulentschap!”

“De opleiding voor het consulentschap deed ik naast mijn andere baan. Toen kwam ik in contact met de regiomanager en ze vertelde me dat er een praktijk bij mij in de buurt overgenomen kon worden. Dat kon ik dan goed combineren met mijn baan! Mijn idee was om die praktijk nog meer te laten groeien.”

En nu, twee jaar later, heb je twee praktijken. Hoe heb je dat gedaan?
“Dat is inderdaad heel snel gegaan. De consulent van de eerste praktijk die ik heb overgenomen, had nog een praktijk in een andere plaats. Ze vertelde me vorig jaar dat ze wilde stoppen om iets heel anders te gaan doen en vroeg me of ik ook interesse had om de tweede praktijk over te nemen. Daar moest ik toch wel even over nadenken, want dat zou betekenen dat ik mijn vaste baan op moest gaan zeggen. Uiteindelijk wilde ik dit toch wel écht en ben ik blij dat ik nu fulltime consulent ben.”

Vond je het niet spannend om voor jezelf te beginnen?
“Ik ging er, door mijn eigen ervaring met Het 1 op 1 Dieet, natuurlijk niet helemaal blanco in, maar het zelfstandig ondernemen was wél helemaal nieuw voor mij. Dat vond ik wel heel spannend. Ik had alle jaren daarvoor voor een baas gewerkt. Alles aan het ondernemerschap is dan nieuw voor je, maar het bevalt me heel goed. Je hebt heel veel vrijheid en je kunt het doen zoals je zelf wilt. Je staat er ook niet helemaal alleen voor, hoor. Je krijgt begeleiding vanuit het hoofdkantoor. Je kunt op hen terugvallen en informatie inwinnen. Als ik terugkijk naar hoe ik gestart ben, heb ik ook wel echt een goed gevoel over hóe ik het heb aangepakt.”

Wat vind je he leukste aan het consulentschap?
“Het coachen van cliënten vind ik het allerleukste. Je bouwt echt een band op met mensen. De eerste keer dat cliënten bij je binnenkomen, zijn ze vaak wat aftastend. Hoe vaker ze zijn geweest, hoe losser ze komen. De een is natuurlijk eerder klaar met het dieet, dan de ander, dus sommige cliënten komen ook echt voor een langere periode bij je in de praktijk. Dan hoor je op een gegeven moment wel veel over hun leven en sommige gaan daar heel diep op in. Ze gaan je echt vertrouwen en dat vind ik zo mooi aan dit werk. Het is ook fijn dat ze dat allemaal met me willen delen, want zo kan ik hen ook weer beter begeleiden. Je maakt mensen heel blij met de kilo’s die ze kwijtraken. Ze gaan weer met een glimlach de deur uit en daar krijg ik ook energie van!”

Wat wil je meegeven aan de mannen en vrouwen die momenteel nog twijfelen over het consulentschap bij The 1:1 Diet?
“Als ik terugdenk aan het moment dat ik net begon en hoe ik er toen in stond dacht ik alleen maar: ik ga ervoor! En dat zou ik hen ook mee willen geven. Als je interesse ligt bij gezonde voeding en het begeleiden en omgaan met mensen, dan is het consulentschap zeker iets voor jou! Als je het niet probeert, weet je nooit hoe het is!”

Wil je meer weten of even sparren?

Ben je op zoek naar meer informatie over bijvoorbeeld de opleiding of het financiële plaatje? Ben je benieuwd hoe de roadmap naar het consulentschap eruit ziet?

Stap voor stap geïnformeerd worden

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je stap voor stap geïnformeerd worden over het consulentschap bij The 1:1 Diet?