The 1:1 Diet consulent worden in België
The 1:1 Diet consulent worden in België
‘Mensen komen eigenlijk altijd met een beetje schaamte binnen. Gaandeweg zie ik ze groeien in hun zelfbeeld. Ik zie ze echt veranderen’

Trudy Rockx

Ervaringsverhaal Het 1 op 1 Dieet consulent Trudy Rockx

Ervaringsverhaal Het 1 op 1 Dieet consulent Trudy Rockx

Toen Trudy jaren geleden niet lekker op haar plek zat op haar werk en zelf kilo’s kwijt was geraakt met het Cambridge dieet, besloot ze de stap te zetten om zelf consulent te worden.

Eigenlijk was er nog geen plek voor een consulent in de regio van Trudy, maar ze wilde zo graag, dat ze vol bleef houden. En met succes! Inmiddels heeft Trudy al 11 jaar een goedlopende praktijk in Roosendaal en daar krijgt ze echt energie van.

‘Mensen komen eigenlijk altijd met een beetje schaamte binnen. Gaandeweg zie ik ze groeien in hun zelfbeeld. Ik zie ze echt veranderen’

Wanneer ben jij begonnen als consulent en wat maakte dat je die stap hebt gezet?
“In 2010 ben ik gestart als consulent. Ik werkte toen nog in de gezondheidszorg en ik had het daar niet meer zo naar mijn zin. Het was me allemaal te veel en ik kreeg een burn-out. Daardoor ben ik toen best wat aangekomen en die kilo’s wilde ik graag weer kwijt. Eigenlijk geloofde ik helemaal niet zo in het dieet, maar familieleden waren er ook mee bezig. Ik kreeg die kilo’s er niet af, dus ben ik het dieet uiteindelijk ook gaan volgen. Mijn broer was destijds consulent en hij wilde me begeleiden. Dat was zo een fijne ervaring. Ik had iedere week een stok achter de deur en ik wilde mezelf bewijzen en hem natuurlijk ook. Die kilo’s waren er op een gegeven moment af.”

“Mijn zin om te werken in de zorg werd steeds minder en ik voelde me er niet meer fijn bij. Toen dacht ik: ik wil ook consulent worden en ik ga gewoon solliciteren. Helaas was er toen geen plek, maar ik wilde zo graag dat ik vol bleef houden. Uiteindelijk belde mijn regiomanager voor een kennismakingsgesprek. Ze vond me zo enthousiast, dat ze wel nieuwsgierig was. De aanhouder wint!”

Merk je veel verschil met het Cambridge dieet toen en The 1:1 Diet nu?
“Ja, zeker. Toen het nog het Cambridge dieet was, koos bijna iedereen voor de 500 variant, dus dan at je geen normale voeding naast de maaltijdproducten. Ik heb dat in die tijd ook gedaan. Het Stappenplan is nu heel anders. In iedere stap vul je de maaltijdproducten aan met normale voeding. Je gaat hetzelfde gesprek aan met mensen als toen, maar het is toch anders. Nu weet iedereen dat het belangrijk is om er ook normale voeding bij te eten en mensen verlangen daar ook echt naar. Ze kunnen toch ook mee aan tafel zitten met het gezin en hebben er een echt eetmoment bij.”

Je bent ook Onwards Coach. Wat merk je hiervan in het begeleiden van je cliënten?
“In 2016 heb ik de Onwards opleiding gedaan, omdat ik merkte dat ik daar zelf nog in kon groeien. Dit is een intensieve training, waarmee je nog dieper in kunt gaan op de gesprekken met cliënten. Zo kun je de valkuilen boven water halen en de cliënt helpen dit achter hen te laten, zodat ze een nog beter en blijvend resultaat behalen. Deze opleiding heeft me veel gebracht, ook voor mezelf.”

“Ik ga nu nog steeds naar de terugkomdagen en ook daar leer ik ook nog steeds van. Zeker als het gaat over grenzen bewaken. Weet je wat het is, je hebt een eigen bedrijf, je wilt dat het goed loopt en je wilt de touwtjes strak houden voor jezelf. Omdat je daar dan zo mee bezig bent, ga je op een gegeven moment over je eigen grenzen heen. Daarom zijn die terugkomdagen zo fijn. Je komt echt terug bij jezelf.”


Wat vind je het mooiste aan het consulentschap?

“Mensen komen eigenlijk altijd met een beetje schaamte binnen. Gaandeweg zie ik ze groeien in hun zelfbeeld. Die onzekerheid verdwijnt en is uiteindelijk vaak helemaal weg. Ze gaan fysiek en mentaal sterker naar buiten. Ik zie mensen écht veranderen.”

“Als cliënten hier zitten, dan zit je echt één op één. Ik luister en ga verder in op wat er wordt verteld. Als je ergens dieper op in gaat, vind je vaak het verdriet van vroeger. Dit zijn ook dingen die je leert in de Onwards opleiding. Er zit vaak veel meer achter het overgewicht dan je denkt. Op deze manier bouw je ook echt een band op met cliënten.”

Wat wil je meegeven aan de mannen en vrouwen die nog twijfelen over het consulentschap bij The 1:1 Diet?

“Als je twijfelt over het consulentschap en je hebt nog vragen, dan kun je altijd bij mij terecht. Ik ben er voor je om je daarmee te helpen. En heb vertrouwen in jezelf! Dat is echt nodig voor een goed lopende praktijk.”

Wil je meer weten of even sparren?

Ben je op zoek naar meer informatie over bijvoorbeeld de opleiding of het financiële plaatje? Ben je benieuwd hoe de roadmap naar het consulentschap eruit ziet?

Stap voor stap geïnformeerd worden

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je stap voor stap geïnformeerd worden over het consulentschap bij The 1:1 Diet?